onsdag 31. oktober 2012

God morgen Norge og krydderkake

I går var jeg så heldig å få være med i God morgen Norge igjen. Jeg storkoser meg på kjøkkenet sammen med Wenche :) Vi pratet mye om den nye boken min Gøy med glutenfritt, og så bakte vi krydderkake. Oppskrifen på denne kaken står i boken, men jeg skal gi dere den her også. Hele God morgen Norge - gjengen fikk smake kaken, og det var høylytt begeistring :) Ingen legger merke til at dette er bakst uten gluten!





Krydderkake

200 g smør

600 g sukker

4 ts kanel

2 ts kakao 
(Wenche brukte 2 ss kakao, og det gikk også helt utmerket!)
4 ts natron

500 g Jytte Original

100 g Schär Mix C 
(gjerne sikt dette melet for lettere å unngå klumper)
1 l skummet kulturmelk


Bland alt det tørre.

Smelt smøret, og ha det i det tørre sammen med kulturmelken. Rør godt til deigen er klumpefri.

Hell røren over i en stor, bakepapirkledt langpanne.

Stek kaken på 180 grader, midt i ovnen, i cirka 40 minutter.





Sjokoladeglasur

100 g smør
4 ss matfløte
2 ss vann
350 g melis
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker


Kok opp smøret, og bland i resten av ingrediensene direkte i kjelen.

Rør godt til glasuren er glatt og fin.

Sjokoladeglasuren må alltid smøres på når kaken er varm.

Krydderkaken blir veldig saftig. Den kan enten fryses, eller oppbevares i kjøleskapet i flere dager.

onsdag 24. oktober 2012

Sesamscones

Det har blitt mye supper så langt denne høsten, og til suppe trenger jeg som regel brødmat som tilbehør. Siden jeg alltid baker hverdagsbrødene selv, så serverer jeg ofte ferskt brød til suppen. En liten vri er å lage scones. Disse er veldig enkle og kjappe å lage. Her skal dere få oppskriften på noen nydelige sesamscones som er lagd på få minutter.



Sesamscones

150 g Schär Mix B
120 g Jytte Mix
50 g glutenfrie havregryn
1/2 dl sesamfrø
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 store egg
2 1/2 dl melk 
sesamfrø til pynt


Bland alt det tørre.

Tilsett egg og melk, og rør godt til det er en seig og klissete deig.




Sett sconesene på en bakepapirkledt stekeplate med sleiv og slikkepott.

Stekes på 225 grader i omtrent 15 minutter.

Serveres lunkne med godt smør.

onsdag 3. oktober 2012

Hvitløksboller



Her er oppskriften på hvitløksbollene jeg lagde som tilbehør til tomatsuppen:


Hvitløksboller

400 g karbonadedeig
1/2 løk
1 hvitløk uten fedd (kinesisk hvitløk)
2 små egg
1 ss potetmel
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
eventuelt 1/4 ts chili


Finhakk løk og hvitløk.

Bland karbonadedeigen godt sammen med resten av ingrediensene. 

Form små boller av deigen, og stek dem på middels varme på stekepannen.

Hvitløksbollene kan gjerne lages som større kjøttkaker eller hamburgere.