Jeg brukte både hjemmelaget müsli (se oppskriften her) og hjemmelagede pepperkaker (se oppskriften her) i bunnen. Det ble en utrolig god smakskombinasjon! Selv hadde jeg noen pepperkaker i fryseren fra jul, og brukte derfor disse. Vil tro at man kan bruke andre sprø kjeks og også få godt resultat.
Ostekake med gelélokk
Bunn:
100 g smør
80 g knuste pepperkaker
80 g knust müsli
40 g kokosmasse
Ostekrem:
1 pakke gelépulver med sitronsmak
1 dl vann
325 g kremost naturell
2 beger med melonyoghurt
2 egg
80 g sukker
2 dl kremfløte
Gelélokk:
4 plater gelatin
50 g knuste blåbær
50 g knuste bringebær
1- 2 dl kokende vann
Knus pepperkaker og müsli, ved å ha alt i en plastpose og kjevle til blandingen er finkornet.
Smelt smøret i en stekepanne, og tilsett pepperkake- og müslismulene og kokosmassen. Stek blandingen i noen minutter.
Sett ringen til en springform på et serveringsfat, og trykk blandingen jevnt ut i formen.
Ha vannet i en kjele, og tilsett gelépulveret. Varm opp blandingen, og rør godt, helt til pulveret er oppløst.
Skill eggeplommene fra eggehvitene, og bland eggeplommene, osten, yoghurten og sukkeret med en stavmikser. Det skal bli en jevn blanding før avkjølt gelé tilsettes.
Pisk fløten til stiv krem, og bland den forsiktig i ostekremen.
Pisk så til slutt eggehvitene til stivt skum, og vend dem inn med en slikkepott.
Fordel ostekremen over bunnen, og sett kaken i kjøleskapet i noen timer til ostekremen er stivnet.
Legg gelatinen i kaldt vann i omtrent 10 minutter.
Klem vannet ut av gelatinen, og rør inn 1 - 2 dl kokende vann. Bland halvparten av gelatinblandingen med de knuste blåbærene og halvparten med de knuste bringebærene.
La bærblandingene avkjøles litt, før den nå flytende geléen fordeles i ønsket mønster på den kalde ostekaken. La kaken stå i kjøleskapet til gelélokket er helt stivnet.
Lykke til, og god 17. mai! :)
Spennande :)
SvarSlett