torsdag 15. august 2013

Mektig brownie med bringebærglasur


Det er blitt sensommer, og de norske bringebærene er på sitt beste. Bringebær er godt til mye forskjellig, men her skal dere få oppskriften på en helt spesiell kake. Jeg er veldig glad i finne nye smakskombinasjoner, og sjokolade, appelsin, valnøtter, bringebær og kremost ble bare helt fantastisk sammen! Mektig, ja - nesten som konfekt - men likevel frisk på grunn av appelsinen og bringebærene.
Lag kaken, og nyt den ute på de siste varme sommerkveldene ...




Mektig brownie med bringebærglasur

70 g Schär Mix C
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
¼ ts salt
5 ss bakekakao
½ ts bakepulver
100 g smeltet smør
omtrent 1 dl matyoghurt
3 egg
50 g hakkede valnøtter
finrevet skall av 1 appelsin
2 ss appelsinsaft

Bringebærglasur:
200 g kremost naturell
100 g melis
80 g bringebær


Sikt melet i en bakebolle, og bland i resten av det tørre, utenom valnøttene.

Ha i smeltet smør, matyoghurt og egg. Rør godt til det er klumpefritt.

Tilsett valnøttene, appelsinskall og appelsinsaft.

Hell røren i en liten bakepapirkledt langpanne.

Stekes på 180 grader, midt i ovnen, i omtrent 20 minutter.

Bland kremost og melis, og hell over mosede bringebær. Rør kun forsiktig i blandingen, slik at det blir et fint marmorert mønster.

Ha bringebærglasuren på godt avkjølt kake, og pynt gjerne med masse friske bringebær. Herlig :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar