tirsdag 26. november 2013

Sjokolade- og kokoskaker

Det er snart desember, og vi kan endelig starte julebaksten for fullt! Julekakene som dere nå skal få oppskriften på, er en herlig blanding av sjokolade og kokos. De har rett og slett allerede blitt en av mine favorittkaker! Kakene er tørre, men ikke sprø, og kan derfor både fryses og oppbevares i tett boks.





Sjokolade- og kokoskaker


 120 g romtemperert smør
100 g sukker
1 ts lys sirup
2 egg
150 g Schär Mix B
100 g Schär Mix C
1 dl kokos
1 ss bakekakao
1 krm salt
½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g grovhakket kokesjokolade


Bland smør, sukker og sirup i en bakebolle. Bruk gjerne en stavmikser, og kjør til det er hvitt.

Tilsett ett egg om gangen, og bland godt mellom hvert egg.

Bland alt det tørre, og ha det i bakebollen sammen med den hakkede sjokoladen.

La deigen ligge i plast i kjøleskapet over natten.

Rull små kuler av deigen, og sett dem på en bakepapirkledt stekeplate.

Kakene stekes midt i ovnen, på 180 grader, i 15 – 18 minutter. La dem ligge litt på stekeplaten før de avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar