onsdag 10. september 2014

Syrlige, norske epler inni brød smaker fantastisk!

Det er eplesesong, og jeg prøver alltid å finne nye måter å benytte de gode, norske eplene på. Forsøket denne gangen ble å putte epler inn i en lys brøddeig. Spennende og kjempegodt! Ved å bruke litt eple i selve deigen også, passer smakene enda bedre sammen, samtidig som brødet blir saftig og godt.





Små eplebrød


320 g Schär Mix B
140 g Schär Mix C
100 g glutenfrie havregryn
½ ts salt
1 ½ ts tørrgjær
1 ts Fiber Husk
2 egg
3 ss solsikkeolje
1 ts eplesidereddik
5 dl kaldt vann
½ finraspet eple


Fyll:
3- 4 epler
sukker
kanel

Bland alt det tørre, og ha i resten av ingrediensene. Elt i kjøkkenmaskin i 8- 10 minutter.

Hev deigen under plast i omtrent 2 timer.

Rør godt i deigen, og tilfør litt ekstra Schär Mix C før brødene settes på en bakepapirkledt stekeplate ved hjelp av sleiv og slikkepott. Deigen skal være ganske klissete.

Skjær opp eplene i båter, vend dem i sukker og kanel og stikk dem ned i brødene.

La eplebrødene heve i 20 minutter.

Stekes på 220 grader, midt i ovnen, i omtrent 25 minutter.

Brødene smaker fortreffelig når de er litt lunkne, med godt smør og brunost. De kan også gjerne fryses når de har blitt helt kalde.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar