Brytebrød
400 g Schär Mix B
150 g glutenfrie havregryn
2 ts Fiber Husk
1 ½ ts salt
1 ½ ts tørrgjær
4 dl skummet kulturmelk
2 dl kaldt vann
4 ss solsikkeolje
sesamfrø til pynt
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Ha i kulturmelk, vann og olje, og kjør deigen i
kjøkkenmaskin i omtrent 5 minutter.
Hev under plast i 2 timer.
Kna deigen med litt Schär Mix B, og trykk den ut i en liten,
bakepapirkledt langpanne (25 cm x 35 cm), eller i en stor ildfast form.
Bruk en skarp kniv til å dele opp brødet i passe store
ruter.
Dypp hendene i vann, og klapp dem utover brødet. Strø
sesamfrø jevnt over deigen.
Etterhev i omtrent 30 minutter.
Stekes på 220 grader, midt i ovnen, i omtrent 25 minutter.
Avkjøles på rist, og spises lunkent. Brytebrødet kan også
fryses med en gang det har blitt kaldt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar