Brokkoli- og blomkålsuppe med karri
1/2 blomkål
1/2 brokkoli
omtrent 1,2 liter vann
1 1/2 ts salt
30 g smør
3 ss Jytte Mix
1/2 dl matfløte og/ eller 1 eggeplomme
salt
pepper
karri
Kutt
brokkolien og blomkålen i middels store buketter, og skyll dem godt.
Ha
grønnsakene i en stor kjele, sammen med vannet og saltet. Kok opp, og
la det småkoke i ca. 10 min.
Sil
av grønnsakene, og behold kraften i en egen kjele.
Smelt
smøret og ha i alt melet mens det røres godt til det er klumpefritt.
Spe
med litt av kraften. Rør til det er klumpefritt og begynner å
koke.
Fortsett
å spe med litt og litt av kraften, og la det koke opp mellom hver gang.
Rør jevnlig.
Når
all kraften er tilsatt, skal suppen koke uten grønnsakene i ca. 10 min.
Tilsett
blomkål og brokkoli, og smak til med salt, pepper og karri. La suppen koke i nye
5 min.
Ta
kjelen av kokeplaten.
Visp
sammen eggeplomme og fløte, og rør dette inn i suppen. Du kan eventuelt bruke kun eggeplomme eller kun fløte.
Serveres med godt brød - nam, nam :)
Serveres med godt brød - nam, nam :)
Fungerer denne oppskriften med melkefritt smør også?
SvarSlettHilsen Wenche
Det vil jeg tro skal gå helt fint, Wenche!
Slett