tirsdag 25. september 2012

Enkel tomatsuppe

Hvis du aldri har lagd tomatsuppe fra bunnen av før, så er jeg sikker på at du vil bli overrasket hvor enkelt det faktisk er! En italiener vil selvfølgelig kun bruke modne tomater, og selv skolde dem før bruk. Det kan du også gjøre hvis du har litt ekstra tid. Hvis ikke, så fungerer finhakkede tomater på boks utmerket.




Tomatsuppe

1/2 løk
1/2 hvitløk uten fedd (kinesisk hvitløk)
1 ss smør
omtrent 5 dl vann
2 ss tomatpuré
2 bokser finhakkede tomater
1/4 ts middels sterk chili
2 ts basilikum
1/2 ts salt
1/4 ts pepper



Finhakk løken, og fres den i smøret til løken er blank. Ha så i hvitløken og stek videre i et par sekunder.

Tilsett vann, tomatpuré, de finhakkede tomatene og krydderet. Smak til med saltet, slik at det ikke blir for salt.

La suppen småkoke i 7 - 10 minutter.

Serveres med  hvitløksboller (kan gi oppskrift på disse en annen dag) og finrevet ost. Kjempegodt :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar