Tortillalefse
340 g Schär Mix B
1 ss Fiber Husk
1 ½ ts bakepulver
1 ts salt
3 ts solsikkeolje
3 ½ dl varmt vann
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Varm vannet i en liten gryte. Det skal bli så varmt at det
starter å ryke av vannet.
Ha så i olje og vannet i bakebollen, og kjør i kjøkkenmaskin
i omtrent 5 minutter. Deigen skal bli svært smidig og fin.
Ha plast over deigen, og la den stå i 20 minutter.
Del deigen i åtte like store emner, og kjevle ut hver av
lefsene til passelig størrelse.
Stekes i tørr stekepanne eller takke, på middels høy
temperatur.
Oppbevares oppå hverandre, inni et fuktig håndkle. Da holder
lefsene seg myke og fine en god stund.
Takk for oppskrift! De vil jeg prøve! Hilsen Randi
SvarSlettDissa skal jeg så teste ;-)
SvarSlettDenne ser kjempegod ut!
SvarSlettAlternativ til Schær Mix B? Kan jeg bruke bokhvete og/ eller havremel?
SvarSlettMandelmel?
Hei! Jeg bruker mye tid på å utvikle nye oppskrifter, så det er dessverre ikke mulig å bare bytte ut melet jeg bruker i oppskriftene, dersom du ønsker perfekt konsitens og smak ... Lene
Slett