Endelig har jeg fått tid til å bake krumkaker! Dette er en oppskrift som opprinnelig er fra min mormor, men som både min mor og jeg har utviklet videre. Disse kakene smaker fantastisk, er løvtynne og helt sprø!
Her kommer oppskriften:
Krumkaker
3 dl sukker
4 egg
270 g smør
200 g potetmel
180 g Maizena
2 dl kaldt vann
Visp eggedosis av sukker og egg. Den skal vispes lenge, omtrent i 15 minutter.
Smelt smøret.
Sikt melet i eggedosisen. Litt om gangen. Rør forsiktig. Ha så det smeltede smøret i røren, vekselvis med melet. Røren skal bli myk og klumpefri.
Tilsett vannet. Røren blir da ganske flytende.
La røren stå og hvile i omtrent 30 minutter.
Stekes i krumkakejern til kakene er lysebrune. Ikke ha for mye røre i hver gang, da blir kakene vanskelige å forme.
Lag enten kremmerhusform, eller trykk kakene ned i en liten og vid kopp (se det øverste bildet).
Lykke til, og god fornøyelse :)
hei
SvarSlettplages med den ble litt for tykk og den blir bare ødelagt når jeg tar den ut
hva gjør jeg feil
Det er dessverre ikke godt å vite ... Men hva med å litt mer vann i røren? Lene
SlettHimmel...!! Har alltid brukt min bestemors oppskrift, ville prøve noe nytt i år�� FANTASTISKE krumkaker!Takk, og gid jul til dæ og dine��
SvarSlettRandi Sneve Skeie, Kirkenes