søndag 4. desember 2011

Adventstid = julekaker = pepperkaker = GODE pepperkaker!

Mange oppskrifter på julekaker er enkle å gjøre om til glutenfrie julekaker. Av den enkle grunn at det skal svært lite mel i. Blant annet sandkaker, kokosmakroner og kransekaker er nesten glutenfrie i seg selv. Men de sortene som derimot inneholder mer mel, kan være en utfordring. Det er kun to år siden jeg fikk et godt resultat på kakemenn. Dette året har ønsket vært å få til skikkelige pepperkaker; både som ser ut som pepperkaker, knekker som pepperkaker og ikke minst smaker som pepperkaker!Nedenfor kommer oppskriften, som jeg ble svært fornøyd med! Noen vil kanskje reagere på at det er honning istedenfor sirup. Grunnen er at honning både er mye søtere og mye sunnere. I tillegg er det kakao i deigen, noe som nok også er ukjent for en del. Men ikke la oppskiften være uprøvd på grunn av dette - dere vil få en positiv overraskelse med hensyn på både konsistensen og smaken på både deigen og de ferdige kakene :)


Pepperkaker

125 g smør
100 g sukker
3 store ss honning
1 dl matfløte
2 ½ ts kakao (mørk)
2 ½ ts kanel
½ ts kardemomme
¾ ts nellik
½ ts bakepulver
200 g Jytte Original

Smelt smør, sammen med sukker og honning. Tilsett fløten. Det skal bli en jevn røre. Avkjøl blandingen litt.

Bland alt det tørre, og tilsett smørblandingen. Rør til deigen er seig og fin.

Ha plast over bakebollen, og la den stå i kjøleskapet natten over.

Strø litt mel på bordet før du begynner å kjevle ut deigen. Kjevle deigen så tynt du klarer, og stikk så ut figurer. Deigen er veldig god å jobbe med.

Sett pepperkakene forsiktig på en bakepapirkledt stekeplate.

Stekes midt i ovnen på 175 grader, i ca. 10- 11 minutter. Avkjøl kakene først litt på stekeplaten (de er myke når de tas ut av ovnen), før de løftes forsiktig over på rist. Pepperkakene blir sprø og fine når de er helt avkjølt.
Ha en kjempefin adventstid alle sammen, og lykke til med julekakebakingen :)

6 kommentarer:

 1. Hei. holder på å teste ut pepperkake oppskriften din:) Men når tid tilsetter du fløten? Stod ikke noe om det..

  SvarSlett
 2. Hei, Ann Kristin!

  Beklager at jeg hadde glemt å skrive opp når fløten skulle tilsettes... Sånn går det når oppskriften bare MÅ skrives på bloggen med en gang ;)

  Men nå er feilen rettet opp! (Den skal tilsettes i smørblandingen.) Håper du ikke fikk for store problemer med å lage deigen på grunn av dette!

  Ha en fin helg, og håper du kan kose deg med vellykkede pepperkaker i morgen :)

  Lene

  SvarSlett
 3. Hei, jeg bakte disse etter oppskriften, men selv når jeg forlenget steketiden, endte jeg opp med myke kaker? Deigen var god å jobbe med og smakte godt, og kakene likeså, skulle bare ønske at jeg kunne få de sprø uten å svi de.

  SvarSlett
 4. Hei! Pepperkakene er myke med en gang de tas ut av ovnen, og derfor må de avkjøles litt på stekeplaten før de tas over på rist. Men de blir sprø når de er helt avkjølt :) Det skal ikke være nødvendig å svi dem!
  Lene

  SvarSlett
 5. Disse så utrolig gode ut. nesten slik at jeg må prøve de snart, selv om det nærmer seg sommeren :)

  SvarSlett
 6. Hei, Stine! Går sikkert helt fint å lage pepperkaker om til sommerkaker ;)

  SvarSlett