tirsdag 18. september 2012

Herlig brokkoli- og blomkålsuppe med karri

Høsten er kommet for fullt, og i dag har en nydelig og varmende suppe stått på menyen. Dette er en variant av den gode, gamle blomkålsuppen. Jeg er stadig fascinert over at så enkle ingredienser som blomkål (og her i tillegg brokkoli) kan gi så mye smak. Det er nå sesong for de norske grønnsakene, så man kan virkelig velge blant blomkål av ypperste kvalitet!




Brokkoli- og blomkålsuppe med karri


1/2 blomkål
1/2 brokkoli
omtrent 1,2 liter vann
1 1/2 ts salt
30 g smør
3 ss Jytte Mix
1/2 dl matfløte og/ eller 1 eggeplomme
salt
pepper
karri

Kutt brokkolien og blomkålen i middels store buketter, og skyll dem godt.

Ha grønnsakene i en stor kjele, sammen med vannet og saltet. Kok opp, og la det småkoke i ca. 10 min.

Sil av grønnsakene, og behold kraften i en egen kjele.

Smelt smøret og ha i alt melet mens det røres godt til det er klumpefritt.

Spe med litt av kraften. Rør til det er klumpefritt og begynner å koke.

Fortsett å spe med litt og litt av kraften, og la det koke opp mellom hver gang. Rør jevnlig.

Når all kraften er tilsatt, skal suppen koke uten grønnsakene i ca. 10 min.

Tilsett blomkål og brokkoli, og smak til med salt, pepper og karri. La suppen koke i nye 5 min.

Ta kjelen av kokeplaten.

Visp sammen eggeplomme og fløte, og rør dette inn i suppen. Du kan eventuelt  bruke kun eggeplomme eller kun fløte.

Serveres med godt brød - nam, nam :)

2 kommentarer:

  1. Fungerer denne oppskriften med melkefritt smør også?

    Hilsen Wenche

    SvarSlett
    Svar
    1. Det vil jeg tro skal gå helt fint, Wenche!

      Slett