Det har vært svært skiftende vær her på Vest- og Sørlandet så langt i sommer, og de varme ettermiddagene og kveldene har stort sett uteblitt. Men i neste uke ser det ut som om det blir en forandring! Da gleder jeg meg til både å grille OG spise ute i hagen og ved sjøen :) Ingenting er bedre enn å sitte sammen ute og småspise til sent på kveld ...
Disse hamburgerbrødene passer perfekt til grillede burgere med mye smak. Lag hjemmelagede hamburgere med kylling og rødbeter (se oppskrift her) eller med karbonadedeig og hvitløk (se oppskrift her). Ha gjerne grønn eller rød paprika i burgerne, enten du bruker kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig.
Hamburgerbrød
250 g Schär Mix B
1 ts Fiber Husk
1 ts tørrgjær
½ ts salt
1 egg
3 ss rapsolje
2 dl kaldt vann
1 lettpisket egg til pensling
sesamfrø til pynt
Bland alt det tørre. Tilsett så egg, rapsolje og vann, og
elt deigen i kjøkkenmaskin i 4 - 5 minutter.
Ha plast over bakebollen, og la deigen heve til dobbel
størrelse på et lunt sted (omtrent 2 timer).
Kna deigen godt med litt mel på benkeplaten. Trill ut seks
hamburgerbrød, og trykk dem ned slik at de blir ganske flate.
La hamburgerbrødene heve under plast, i 30 minutter. Pensle
brødene godt med lettpisket egg, og strø over sesamfrø. Lag et par dekorative
snitt med en skarp kniv.
Stekes midt i ovnen, på 225 grader, i omtrent 15 minutter.
Avkjøl hamburgerbrødene på rist, og oppbevar dem så i plastpose.
De som ikke skal spises i løpet av dagen, må fryses ned med en gang de har
blitt kalde.
Ha en fortsatt RIKTIG GOD SOMMER! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar