Store og fristende cookies, slike som vi som ikke kan spise gluten aldri kan kjøpe på kafé ... Det har for meg alltid vært en av de fristelsene det har vært vanskelig å motstå ...
Som vanlig må det en del prøving og feiling til før alt stemmer og oppskriften er klar. Denne gangen ville jeg ikke at kakene skulle være helt sprø. Jeg ønsket at de skulle være store, sprø utpå og litt seige i midten. Jeg har en fornemmelse av at det er slik ekte amerikanske cookies er. Stemmer ikke det?
Uansett så puttet jeg en god del salte peanøtter og store biter av kokesjokolade i deigen. Resultatet ble en fantastisk smakskombinasjon! Spesielt for meg som elsker salt og søtt sammen :)
Cookies med peanøtter og sjokolade
250 g Schär Mix C
250 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakekakao
½ ts natron
2 egg
200 g grovhakket kokesjokolade
150 g grovhakkede, salte peanøtter
Smelt smøret.
Bland Schär Mix C, sukker, vaniljesukker, bakekakao og
natron i en bakebolle, og ha så i egg og det smeltede smøret. Rør godt til det
har blitt en fast og fin deig.
Tilfør sjokolade- og peanøttbitene i bakebollen, og bland
dem godt inn i deigen.
Lag en tykk pølse (omtrent 6 cm i diameter) av deigen, pakk
den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en time.
Bruk en skarp kniv og skjær pølsen i 1 cm tykke skiver. Legg
så disse ut over to bakepapirkledte stekeplater. De flyter litt utover. Det
blir omtrent 32 store cookies.
Stekes midt i ovnen, på 170 grader, i 15 – 17 minutter. Avkjøles
på stekeplaten, før de oppbevares i tette bokser.
Vil med dette ønske dere alle en riktig fin påske! Og husk at cookies er like godt som turmat som med en kopp kaffe i sofaen :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar