fredag 17. april 2015

Brytebrød til hverdags og fest!

I dag skal dere få oppskrift på et mykt og godt brytebrød. Brødet passer perfekt som tilbehør til alt fra supper til grillmat. Kulturmelken gjør brødet saftig.





Brytebrød


400 g Schär Mix B
150 g glutenfrie havregryn
2 ts Fiber Husk
1 ½ ts salt
1 ½ ts tørrgjær
4 dl skummet kulturmelk
2 dl kaldt vann
4 ss solsikkeolje
sesamfrø til pynt

Bland alt det tørre i en bakebolle.

Ha i kulturmelk, vann og olje, og kjør deigen i kjøkkenmaskin i omtrent 5 minutter.

Hev under plast i 2 timer.

Kna deigen med litt Schär Mix B, og trykk den ut i en liten, bakepapirkledt langpanne (25 cm x 35 cm), eller i en stor ildfast form.

Bruk en skarp kniv til å dele opp brødet i passe store ruter.

Dypp hendene i vann, og klapp dem utover brødet. Strø sesamfrø jevnt over deigen.

Etterhev i omtrent 30 minutter.

Stekes på 220 grader, midt i ovnen, i omtrent 25 minutter.

Avkjøles på rist, og spises lunkent. Brytebrødet kan også fryses med en gang det har blitt kaldt. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar