tirsdag 25. oktober 2011

Grovt knafritt brød, vafler og smuldrepai

I dagens sending av "God morgen Norge", lagde Wenche (og jeg) både grovt knafritt brød fra "Smakfulle, glutenfrie brød", der man knar/ elter deigen minimalt, og vafler og smuldrepai fra "100 % naturlig".




Oppskriftene på vaflene og smuldrepaien finner du her. Jeg fikk vist hvordan man lager deigen til brødet (klikk her for å se litt av programmet). Veldig enkelt!

Den kanskje beste måten man kan lage et slik brød på en hverdag, er å blande deigen sammen om kvelden, "brette" (dette er en teknikk som jeg kommer tilbake til) deigen sammen etter jobb dagen etter, sette bakebollen over deigen og la heve i ca. 2 timer, og til slutt steke brødet i en forvarmet ildfast gryte. Den lange hevetiden gjør at brødet får en fantastisk saftig og god konsistens, samtidig som at skorpen blir mørk, sprø og har mye smak.

1 kommentar:

  1. Teste smuldrepaien i går! Nam også så lett å lage.

    SvarSlett