torsdag 14. juni 2012

Ny glutenfri bakebok for barn og nybegynnere!

Det har vært et veldig spennende år, og jeg har truffet utrolig mange flotte mennesker. Det er en glede å få jobbe for at et glutenfritt kosthold skal bli sunnere og bedre, og derfor bli en positiv opplevelse for dem som må endre kostholdet sitt.

Boken Smakfulle, glutenfrie brød har fått svært gode tilbakemeldinger, og jeg synes det er kjekt at flere og flere begynner å få øynene opp både for den enkle knafrie brødbaksten og den litt mer arbeidskrevende surdeigsbaksten. Tørre og kjedelige glutenfrie brød er nå historie :)

Når jeg har hatt foredrag og kurs av ulike slag, så har jeg snappet opp hva folk ønsker og hva som har manglet av oppskrifter og informasjon. Gjentatte ganger er spørsmål om barn og glutenfri diett blitt et tema, og jeg har fått tilbakemeldinger om at den groveste surdeigsbaksten har vært for kraftig i smaken for kresne barn.

Tidlig i vår begynte jeg da å tenke på en ny bakebok, som denne gangen skulle være spesielt rettet mot barn og nybegynnere. De siste månedene har jeg derfor jobbet en god del med dette manuset (selvfølgelig sammen med ivrige og kritiske "minibakere" og smakere) og mange nye oppskrifter er laget. Nå begynner boken å ta form, og jeg gleder meg til å vise den frem :) Her skal dere få se noen "smakebiter":


Lanseringen av den nye boken vil bli på matmessen til Norsk Cøliakiforening avdeling Rogaland og Astma- og allergiforbundet, på Rica Airport Hotel, Stavanger Lufthavn Sola, lørdag 22. september. Jeg vil komme med mer informasjon når det nærmer seg, men sett av datoen allerede nå! Jeg tror det kommer til å bli et kjempebra arrangement, med mange utstillere og besøkende.

Ha en strålende sommer :)

8 kommentarer:

 1. Hei:
  Ville gjerne bruke smakefulle, glutenfrie broed i USA, men er ikke klar over hvordan bruke resepter som bruker ting some er mikst som ikke kan kjoepes der. Har du noen tips som ikke har tilgang til de bakemikster som du nevner i boka?

  Takk, MG

  SvarSlett
 2. Hei, Marion! Å komponere gode, glutenfrie oppskrifter er en lang prosess. Det er derfor dessverre vanskelig å bare bytte ut melet som brukes i bøkene, med det som finnes i USA. Du får enten ta med melet fra Norge, eller kjempe for at meletypene lanseres også der borte :) Lykke til!
  Lene

  SvarSlett
 3. Takk for flott bok med deilige knafrie brød - og takk for at jeg fikk dele :-)
  http://www.utenalt.com/2012/07/mine-frste-knafrie-brd.html

  SvarSlett
 4. Hei. Nydelig blogg du har her. Ja, nå begynner glutenfrie matvarer å bli mer og mer normalt takket være lavkarbo-dietten, hvor man helst også skal unngå gluten. Jeg er allergisk for både gluten og melkeprodukter og bestemte meg derfor for å gå over til en rå vegansk diett. Jeg har nå startet min egen gluten og laktosefrie blogg på:

  http://www.nordiskrawfood.com

  Hadde satt stor pris på ditt besøk :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Elin! Tusen takk for koselig tilbakemelding :) Håper du finner noen oppskrifter som du kan bruke her inne. Spennende med ny blogg om rawfood - det vet jeg altfor lite om!
   Lene

   Slett
 5. Hei Lene

  I boken "Gøy med glutenfritt" har du brukt mye melk ol. i de oppskriftene?

  I dag har jeg forresten bakt "Knafritt havrebrød" og det ser helt fantastisk ut :-) Gleder meg til å smake...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Linda Marie!
   Alle oppskriftene mine er naturlig glutenfrie, men jeg bruker melkeprodukter i noen av dem. Men de fleste går det enkelt an å gjøre melkefrie ved å bytte ut bl.a. smør med melkefri margarin.
   Veldig kjekt at det knafrie havrebrødet ble vellykket :)
   Lene

   Slett
  2. Og ikke minst godt :-) Nå har jeg to nye brød stående til 2 gangs heving...

   Slett