Pepperkaker
120 g smør
100 g sukker
omtrent 1 dl lys sirup
2 ½ ts bakekakao
2 ½ ts kanel
½ ts kardemomme
¾ ts nellik
½ ts bakepulver
300 g Schär Mix B
100 g Schär Mix C
1 ts Fiber Husk
1 egg
1 dl matfløte
Smelt smør, sukker og sirup i en
kjele. Rør jevnlig. Avkjøl blandingen litt.
Bland alt det tørre, og tilsett
smørblandingen, egget og matfløten. Kjør deigen i noen minutter i
kjøkkenmaskin, til den er som en tykk, klumpefri grøt.
Ha plast over bakebollen, og la den
stå i kjøleskapet natten over.
Strø litt Schär Mix C på bordet før
du begynner å kjevle ut deigen. Kjevle deigen så tynt du klarer, og stikk så ut
ønskede figurer.
Legg pepperkakene forsiktig på en
bakepapirkledt stekeplate.
Kos dere med bakingen :)
hva er schär mix B og C? kan det byttes ut med glutenfritt toro mel? Takk :)
SvarSlettHei!
SlettSchär Mix B og C er to forskjellige glutenfrie melblandinger. Jeg vet ikke hvordan deigen blir dersom du bruker Toro sin glutenfrie melblanding, men som regel oppfører de glutenfrie melblandingene seg ganske ulikt. En av grunnene til at jeg bruker spesielt Schär Mix B, er at deigen da blir så god å jobbe med. Det er jo veldig viktig når man skal kjevle ut deigen.
Lene