onsdag 13. november 2013

Tynne og sprø pepperkaker

Vi er i midten av november, og da er det lov å begynne og bake julekaker! Nedenfor finner du oppskriften på fantastisk gode pepperkaker.
Pepperkaker

120 g smør
100 g sukker
omtrent 1 dl lys sirup
2 ½ ts bakekakao
2 ½ ts kanel
½ ts kardemomme
¾ ts nellik
½ ts bakepulver
300 g Schär Mix B
100 g Schär Mix C
1 ts Fiber Husk
1 egg
1 dl matfløte

Smelt smør, sukker og sirup i en kjele. Rør jevnlig. Avkjøl blandingen litt.

Bland alt det tørre, og tilsett smørblandingen, egget og matfløten. Kjør deigen i noen minutter i kjøkkenmaskin, til den er som en tykk, klumpefri grøt.

Ha plast over bakebollen, og la den stå i kjøleskapet natten over.

Strø litt Schär Mix C på bordet før du begynner å kjevle ut deigen. Kjevle deigen så tynt du klarer, og stikk så ut ønskede figurer.

Legg pepperkakene forsiktig på en bakepapirkledt stekeplate.

Stekes midt i ovnen, på 175 grader, i 12 – 15 minutter. Avkjøl kakene litt på stekeplaten, før de løftes over på en rist. Pepperkakene er myke når de kommer ut av ovnen, men blir sprø når de kjøles ned. Oppbevares i en tett boks.

Kos dere med bakingen :)

2 kommentarer:

 1. hva er schär mix B og C? kan det byttes ut med glutenfritt toro mel? Takk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Schär Mix B og C er to forskjellige glutenfrie melblandinger. Jeg vet ikke hvordan deigen blir dersom du bruker Toro sin glutenfrie melblanding, men som regel oppfører de glutenfrie melblandingene seg ganske ulikt. En av grunnene til at jeg bruker spesielt Schär Mix B, er at deigen da blir så god å jobbe med. Det er jo veldig viktig når man skal kjevle ut deigen.
   Lene

   Slett