Dere skal i dag få oppskriften på noen veldig gode glutenfrie julebrød. Selv er jeg ikke så tilhenger av harde rosiner i vanlige boller, men når man legger rosinene i varmt vann blir de myke og medgjørlige. Julebrødet får derfor en herlig smak av søte rosiner og krydder.
Julebrød
150 g rosiner
300 g Schär Mix B
100 g Schär Mix C
50 g glutenfrie havregryn
1 ts Fiber Husk
80 g sukker
1 ½ ts tørrgjær
½ ts salt
1 ts kardemomme
¼ ts ingefær
80 g smør
1 egg
3 dl melk
Hell kokt vann over rosinene, og la dem stå i vannet i 20 – 30
minutter.
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Smelt smøret. Ha smør, egg og melk i bakebollen.
Kjør deigen i kjøkkenmaskin i omtrent 10 minutter. Den skal
da bli seig og fin.
Tøm vannet av rosinene, og ha dem i deigen. Elt videre i et
par minutter, slik at rosinene er godt fordelt i deigen.
Ha plast over bakebollen, og la stå til heving i omtrent 2
timer.
Del deigen i to emner, og form runde brød med litt mel på
hendene. Sett brødene på en bakepapirkledt stekeplate, og trykk dem godt ned
slik at de blir ganske flate.
Hev så brødene i 40 – 50 minutter.
Lag et par dekorative snitt, før brødene pensles med litt
lettpisket egg.
Ha en fin adventstid alle sammen :)
Skal prøves :)
SvarSlettTester nå.Gleder meg:-)
SvarSlettTester nå.Gleder meg:-)
SvarSlett