onsdag 11. desember 2013

Farlig god julekonfekt!

Tre kvelder brukte jeg på å lage en stoooor mengde forskjellig julekonfekt. Jeg liker godt marsipan av god kvalitet (50 % mandler), mørk sjokolade, nøtter og kokos. Jeg bestemte meg derfor for å søke på nettet etter ulik konfekt med disse ingrediensene. På facebooksiden Snadder uten gluten fikk jeg også mange gode tips - tusen takk :)

Oppskriften på bounty (takk for tips, Marthe!) fant jeg her, altså på Vegetarbloggen. Jeg fulgte oppskriften nøye, og resultatet ble utrolig godt! Det eneste som var litt vanskelig, var når kokosmassen tinte i kantene. Da ble den veldig umedgjørlig ... Det er kanskje derfor lurt å kun ta opp halvparten av kokosmassen fra fryseren, og vente med resten til de første bountyene er laget ferdig.

Jeg kjøpte god marsipan, blandet den med grovhakkede valnøtter, trillet kuler av massen og dyppet den til slutt i mørk sjokolade. Pyntet med litt finhakkede valnøtter på toppen. Nam, nam!

Den enkleste konfekten var ulike nøtter jeg blandet i den smeltede sjokoladen. Noen med peanutter og noen paranøtter. Paranøttene duppet jeg bare en og en, og strødde litt maldonsalt på  (takk for tips, Merete!).

Ellers så lagde jeg de barnevennlige konfektene som inneholder kun puffet ris og sjokolade. Til slutt ble det noen "restekonfekt" der jeg brukte restene av sjokoladen etter å ha laget bounty, litt ekstra kokos og et par After Eight. Da fikk jeg noen velsmakende mint- og kokossjokolader!

Litt av planen min med dette prosjektet, var å lage fristende julegaver. Og det ble en god del av dem!

Kjøp inn fine glass, og ha i favorittbitene til dem du skal gi gavene til. Garantert suksess :)
Lykke til med både julebakst og julekonfekt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar