onsdag 30. juli 2014

Sommer og smuldrepai med blåbær!

Håper dere nyter sommeren! Det har vært fantastisk å bare være i Norge dette året. Det jeg kanskje setter aller mest pris på, er de varme sommerkveldene der man kan sitte ute til langt på natt og bare prate, spise og kose seg.

Nå er det blåbærsesong, og da er det bare å bruke alt man kan av disse praktfulle bærene. Smuldrepai er virkelig å anbefale, og man har ferdig pai på omtrent 30 minutter.





Smuldrepai med blåbær

Smuldredeig:
150 g Schär Mix C
50 g glutenfrie havregryn
80 g sukker
80 g smør

Fyll:
300 g blåbær
1 ss sukker

Bland alt det tørre til smuldredeigen.

Smelt smøret, og ha det i bakebollen sammen med det tørre. Bland godt, slik at deigen blir som brødsmuler.

Ha blåbærene i en paiform eller annen stor ildfast form. Strø sukker over.

Fordel smuldredeigen jevnt utover bærene.

Stekes midt i ovnen, på 200 grader, i omtrent 25 minutter, eller til toppen er lysebrun.

Serveres varm sammen med vaniljeis.

Fortsatt god sommer :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar