Nå er det blåbærsesong, og da er det bare å bruke alt man kan av disse praktfulle bærene. Smuldrepai er virkelig å anbefale, og man har ferdig pai på omtrent 30 minutter.
Smuldrepai med blåbær
Smuldredeig:
150 g Schär Mix C
50 g glutenfrie havregryn
80 g sukker
80 g smør
Fyll:
300 g blåbær
1 ss sukker
Bland alt det tørre til smuldredeigen.
Smelt smøret, og ha det i bakebollen sammen med det tørre.
Bland godt, slik at deigen blir som brødsmuler.
Ha blåbærene i en paiform eller annen stor ildfast form.
Strø sukker over.
Fordel smuldredeigen jevnt utover bærene.
Stekes midt i ovnen, på 200 grader, i omtrent 25 minutter,
eller til toppen er lysebrun.
Serveres varm sammen med vaniljeis.
Fortsatt god sommer :)
Fortsatt god sommer :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar