Brune pinner
200 g smør
200 g sukker
1 egg
1 ss mørk sirup
150 g Schär Mix B
150 g Schär Mix C
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts kanel
1 ss bakekakao
hakkede mandler til pynt
Smør og sukker røres hvitt.
Bland alt det tørre, og ha det i smørblandingen sammen med
egg og sirup. Bruk hendene og kna til det er en fast og fin deig.
Del deigen i seks emner, og trill hvert emne ut til en lang
pølse. Legg bakepapir på to stekeplater, og ha tre pølser på hver plate. Trykk
ned pølsene til de er flate.
Pensle gjerne med litt mørk sirup rørt ut i ½ dl varmt vann,
og strø over hakkede mandler.
Stekes på 180 grader, midt i ovnen, i omtrent 15 minutter.
Når kakene er ferdig stekt, og fremdeles varme, deles de opp
på skrå i 2- 3 cm brede pinner.
Avkjøl de brune pinnene på stekeplatene. Kakene stivner ikke
skikkelig før de er helt kalde. Oppbevares i tett kakeboks.
Sett på julemusikk, syng med og sett i gang med bakingen! Riktig god adventstid! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar