Tykklefse
400 g Schär Mix B
100 g Schär Mix C
100 g sukker
½ ts natron
½ ts hornsalt
150 g smør
2 ts honning
1 egg
1 dl melk
1 dl skummet kulturmelk
Bland alt det tørre.
Smelt smøret, og tilfør det i bakebollen sammen med resten
av ingrediensene.
Kjør deigen i kjøkkenmaskin til deigen er seig og fin.
Del deigen i 8– 10 emner, og kjevle ut hvert emne til 2– 3
mm tykkelse.
Stek tykklefsene på middels høy temperatur, på steketakke
eller stekepanne. Avkjøles på rist, og ha på mykt smør, sukker og kanel. Lefsene
kan gjerne fryses.
Jeg brukte mindre enn en time på hele prosessen, så det ble også mye enklere å lage tykklefsene enn forventet. Kos dere masse både med baking og smaking :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar